Рада суддів почала обирати кандидатів до Етичної ради ВРП

Рада суддів України оголосила про початок добору кандидатів на посаду члена Етичної ради за своєю квотою
 

Журналіст відділу новин
Рада суддів почала обирати кандидатів до…
Фото: Рада суддів

Конкурсна комісія має визначати, чи відповідає кандидат на посаду члена Вищої ради правосуддя критеріям професійної етики та доброчесності, й надавати список кандидатів, котрі рекомендуються для призначення на посади членів Вищої ради правосуддя.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу РСУ.

"На виконання вимог Закону України №1635-IX, рішенням від 21 вересня 2021 року №46 Рада суддів України оголошує про початок проведення добору на посаду члена Етичної ради за квотою РСУ", – йдеться у повідомленні.

Також вказаним рішенням було затверджено Положення про проведення добору на посаду члена Етичної ради, яке визначає умови та строки здійснення відбору.

За інформацією РСУ, документи для участі в конкурсі можна подавати із 22 вересня 2021 року до 21 жовтня 2021 року включно.

Розгляд питання про включення до списку кандидатів здійснюється на засіданні Ради суддів України за наслідками співбесіди на основі поданих документів шляхом обговорення кандидатур та голосування.

"Інформація про час та місце проведення співбесіди оприлюднюється на вебсайті Ради суддів України не пізніше, ніж за 5 днів до засідання. Неявка кандидата на співбесіду не перешкоджає розгляду питання про включення його до списку кандидатів. Співбесіда може бути проведена в режимі відеоконференцзв'язку", – наголосили в Раді суддів України.

Нагадаємо, 13 липня активісти сформували й оприлюднили списки прізвищ "нечесних членів Вищої ради правосуддя" за рішенням міжнародних експертів поки що неіснуючої Етичної ради при ВСП.

13 вересня Рада суддів не змогла обрати трьох кандидатів до складу Етичної ради, що має оцінювати на доброчесність представників і претендентів Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Читайте також: В Україні по-новому запрацює Вища рада правосуддя: Основні зміни у законах

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme