Глави балтійських держав заявили, що Лукашенка треба судити за торгівлю людьми

Президенти Естонії (Алар Каріс), Латвії (Егілас Левітас) та Литви (Гітанас Наусєда) виступили зі спільною заявою щодо мігрантської війни на кордоні Білорусі та Польщі

Журналіст відділу новин
Глави балтійських держав заявили, що Лук…
Фото: сайт президента Литви

Президенти країн Балтії заявили, що де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко використовує мігрантів з Близького Сходу у політичних цілях.

На їхню думку, Лукашенка треба судити за торгівлю людьми, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу президента Литви.

У заяві президентів йдеться про те, що "усі відповідні міжнародні організації зіграти активну роль у вирішенні ситуації, спровокованої режимом Лукашенка".

Крім самого Лукашенка, заявили очільники балтійських країн, треба засудити і його поплічників.

Нагадаємо, що 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу.

Згодом нелегали на кордоні з Польщею почали штурмувати огорожу. Сталася стрілянина. Під вечір нелегальні мігранти на кордоні з Польщею припинили штурм огорожі та встановили табір.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

10 листопада експерт із зовнішньополітичних питань фракції СДПН у Бундестазі Нільc Шмід запропонував залучити Україну до розв'язання проблеми біженців на білорусько-польському кордоні.

14 листопада прес-служба 61-ї окремої піхотної єгерської бригади заявила, що військовослужбовці будуть жорстко діяти щодо осіб, які маскуватимуться під мігрантів і намагатимуться проникнути до України через Білорусь.

Читайте також: Мігрантські війни: Чи направить Лукашенко свою армію біженців в бік України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme