Голодування Саакашвілі: Прем'єр-міністр Грузії заявив, що людина має право на самогубство

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі зробив резонансну заяву щодо голодування третього президента країни Міхеіла Саакашвілі

Журналіст стрічки новин
Голодування Саакашвілі: Прем'єр-міністр…
Фото: ЕРА

Гарібашвілі заявив, що у будь-якої людини є право на самогубство.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Ехо Кавказу".

У прем'єра запитали, яким може бути фінал, якщо стан Саакашвілі погіршиться.

"Фінал не знаю... якщо людина шкодить власному здоров'ю ... навіть більше: за законом, у людини є право на самогубство. Якщо людина вирішить вчинити суїцид, то він має право це зробити, але держава, звичайно ж, не зможе взяти за це відповідальність", – наголосив політик.

За його словами, влада створила додаткову групу лікарів для надання допомоги Саакашвілі.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що Саакашвілі жорстко відмовився від госпіталізації в лікарню. Він заявив, що ситуацію може вирішити або його звільнення з тюрми, або смерть.

Що відомо про справу Саакашвілі

На батьківщині Міхеіл Саакашвілі є підозрюваним у кількох кримінальних справах.

Зокрема, 23 березня 2014 року його викликали для свідчення в головну прокуратуру Грузії, плануючи допитати його з приводу помилування ним 2008 року чотирьох високопоставлених співробітників департаменту конституційної безпеки МВС Грузії – Ґії Аланія, Автанділа Апциаурі, Александра Гачави та Міхеїла Бібілурідзе, засуджених як фігурантів справи про вбивство 28 січня 2006 банківського службовця Сандро Ґірґвліані, а також за протиправні дії на адресу його знайомого Левана Бухаідзе.

28 липня того ж року третього президента країни було звинувачено в перевищенні повноважень при розгоні опозиційної акції в листопаді 2007 року, розгромі телекомпанії "Імеді" та вилученні власності у засновника цієї телекомпанії Бадрі Патаркацишвілі.

13 серпня Саакашвілі було висунуто звинувачення в розтраті бюджетних коштів. За даними грузинської прокуратури, він витрачав державні кошти на кухарів, масажистів, готелі та оренди яхт. Зокрема, його звинувачують, що в період із 2009 по 2012 роки лише на косметичні процедури для себе та сім'ї він витратив близько $450 тисяч. Через це Саакашвілі залишив Грузію і до останнього часу не повертався додому.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme