Гончаренко з "ЄС" розповів, як опозиція може використати Разумкова, щоб покінчити з монобільшістю

Опозиція може використати конфлікт між президентом України Володимиром Зеленським та спікером Верховної Ради Дмитром Разумковим для розколу монобільшості 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Гончаренко з "ЄС" розповів, як опозиція…
Фото: Дмитро Разумков / Facebook

Якщо Разумков таки втратить крісло голови ВРУ, то забере з собою частину фракції "Слуга народу". Це означатиме, що нову монобільшість можуть не сформувати й Рада піде на перевибори.

Про це заявив нардеп від "ЄС" Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі, передає Depo.ua

Конфлікт між Зеленським і Разумковим, про який ми говорили уже давно, перейшов у відкриту фазу. Скоріше за все, Зеленський знайде голоси за відставку Разумкова. Чим довше триватиме цей конфлікт, тим більше "слуг" Разумков зможе забрати з собою, виходячи з фракції. Відповідно, монобільшість, яка і складає коаліцію, розвалиться. Чи вдасться зібрати нову? Питання відкрите. Більшість політичних сил йтиме на перевибори", – написав Гончаренко.

Народний депутат додав, що впевнений у перемозі партії "Європейська солідарність" на майбутніх перевиборах. 

Також Гончаренко підкреслив, що після перемоги на перевиборах нинішня опозиція серйозно візьметься за усунення чинного президента Володимира Зеленського від влади. 

Як почався конфлікт Дмитра Разумкова із монобільшістю 

18 вересня "слуги" у прямому ефірі накинулися на спікера ВРУ Дмитра Разумкова й натякнули, що у них є голоси для його заміни.

Водночас спікер Ради заявив, що відкликати його з посади може лише парламент, оскільки для цього є спеціальна процедура. Разумков повідомив, що станом на тепер така процедура запущена не була, і ніхто з народних депутатів не звертався до нього з такою пропозицією.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, згідно з даними експертів, може мати президентські амбіції. Чинний глава держави Володимир Зеленський навіть може вбачати в ньому політичного конкурента, хоча рейтинги здебільшого і не вказують на високі шанси Разумкова на крісло президента.

Крім того, вже продовж кількох місяців у ЗМІ час від часу з'являється інформація із посиланням на неназвані джерела, буцімто в Офісі президента відбувається підготовка до відставки Разумкова, який є спікером парламенту з 2019 року. Акцентується увага, зокрема, на тому, що Разумков іде наперекір проханням Зеленського й висловлює власну думку.

Водночас в ОП наголошують, що між Разумковим та Зеленським немає конфлікту, і президент не вважає спікера Ради своїм конкурентом. 

Самого Разумкова також неодноразово питали про імовірну відставку.

Скріншот допису 1

Скріншот допису 2

Нагадаємо, нещодавно Разумков прокоментував чутки про свою відставку і сказав, чи є життя після Ради. Він повідомив, що сам іти з посади не планує, а також наголосив, що не отримував від нардепів підписні листи для збору голосів на власне звільнення.

Читайте також: Під Штучним приводом: Як "слуги" спробують зняти Разумкова і який

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme