UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Гурт "Красная Плесень" прокоментував заяву Путіна про "красуню": Взяв фразу з фольклору

Директор гурту з тимчасово окупованого Криму "Красная Плесень" Олексій Самарцев прокоментував вульгарну заяву президента Росії Володимира Путіна про "красуню" у бік України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Гурт "Красная Плесень" прокоментував зая…
Скріншот

За його словами, музиканти аполітичні та займаються виключно творчістю. Водночас Самарцев підтвердив, що рядки про красуню походять із фольклору.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на росЗМІ.

"Офіційно підтверджуємо, що ці рядки взяті з фольклору і ходили в народі давно, до появи "Красной Плесени", – наголосили музиканти.

Зазначається, що після скандального вислову Путіна користувачі соцмереж вирішили, що президент Росії є фанатом гурту з тимчасово окупованого Криму. Водночас дописувачі були здивовані, адже творчість гурту містить чимало матюків та чорного гумору. Втім, окремі користувачі соцмереж побачили у цьому закономірність.

Своєю чергою антропологиня Олександра Архіпова підтвердила, що Путін найбільш ймовірно взяв вислів із фольклору.

"Вона розповіла, що йдеться про матюкливу частівку "з некрофільським відтінком", яка вже точно існувала в 1970-ті роки, тому Путін міг дізнатися її в молодості. Ця частівка відноситься до чоловічих дворових анекдотів, зазначила антрополог", – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков намагався виправдати заяву в бік української влади щодо невиконання Мінських угод з використанням приказку "Подобається – не подобається, спи моя красуне!". За його словами, президент Росії взяв цю фразу з фольклору.

Нагадаємо, 7 лютого російський президент, говорячи про Мінські угоди щодо врегулювання російсько-української війни, глузливо звернувся до української влади, цитуючи російську приказку "Подобається – не подобається, терпи моя красуне!".

8 лютого президент України Володимир Зеленський прокоментував заяву лідера Росії Володимира Путіна щодо Мінських угод та приказки про "красуню". За його словами, Україна справді красуня, але те, що лідер Кремля назвав її "моя", це вже перебір.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme