"Терпи, моя красуне": Путін нагадав Зеленському про безальтернативність Мінських угод

Президент Росії Володимир Путін заявив, що альтернативи Мінським угодам немає, тому Україна зобов'язана їх виконувати

Редактор стрічки новин
"Терпи, моя красуне": Путін нагадав Зеле…
Фото: Twitter Еммануеля Макрона

Російський президент, говорячи про Мінські угоди щодо врегулювання російсько-української війни, глузливо звернувся до української влади, цитуючи російську приказку.

Про це Путін сказав під час спільної прес-конференції з президентом Франції Емманюелем Макроном, передає Depo.ua.

"Іншої альтернативи немає. У Києві то кажуть, що будуть виконувати (Мінські угоди, – ред.), то кажуть, що це зруйнує їхню країну. І президент (України, – ред.) чинний нещодавно заявив, що йому жоден пункт не подобається з цих Мінських угод. Ну, подобається – не подобається… Терпи, моя красуне! Треба виконувати! Інакше ніяк", - сказав Путін.

Він також вчергове заявив, що Україна нібито мусить надати особливий статус Донецькій та Луганській областям до виведення звідти російських військ, а також залишити на керівних посадах у цих областях окупаційних чиновників.

Своєю чергою Макрон став на захист Зеленського. Він наголосив, що зараз Росії не варто вимагати від України виконання зобов’язань щодо політичного врегулювання, адже Росія сконцентрувала безпрецедентну кількість військ на кордоні. На думку французького лідера, на момент підписання Мінських угод у 2015 році безпековий контекст був менш напруженим, попри запеклі бої на Донбасі.

Водночас французький президент повторив свою прихильність до Мінських угод як єдиного шляху деескалації воєнного конфлікту між Росією та Україною на Донбасі. 

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що незадоволений Мінськими угодами. За його словами, найбільший недолік цього документа в тому, що всі його пункти можна читати, тлумачити й розуміти по-різному. А це надає Росії додаткову можливість уникнути відповідальності.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що ніхто не нав'язує Україні виконання Мінських угод на російських умовах. За його словами, міжнародні партнери не чинять тиску на Україну щодо виконання Мінських угод, попри попередні спроби примусити Київ до цього.

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін вважає, що Росія неправильно трактує Мінські угоди, чим ускладнює досягнення компромісу і будь-який прогрес. Однак, на думку американської дипломатки, Мінський процес залишається актуальним. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme