У США заявляють, що Росія неправильно трактує Мінські угоди

Досягти компромісу щодо Мінських угод не вдасться, поки Росія не змінить свою позицію

Редактор стрічки новин
У США заявляють, що Росія неправильно тр…
Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine/Facebook

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін вважає, що Росія неправильно трактує Мінські угоди, чим ускладнює досягнення компромісу і будь-який прогрес.

Про це вона заявила в інтерв'ю телеканалу "1+1", передає Depo.ua.

На думку американської дипломатки, Мінський процес залишається актуальним.

"Зустрічі відбуваються регулярно… Також зараз, я б сказала, що відновилися зустрічі в "нормандському форматі", які є своєрідним політичним майданчиком Мінського процесу", – сказала вона.

Квін наголосила, що проблема полягає в тому, що якщо три учасники "нормандського формату", зокрема Німеччина, Україна та Франція, докладають максимум зусиль, щоб досягти прогресу і виконати Мінські угоди, то РФ зовсім не дотримується домовленостей.

"Україна намагається зберегти суверенітет. З іншого боку є Росія, яка загалом не дотримується домовленостей, які обговорені в Мінську. РФ неправильно трактує ці домовленості, і доки вона продовжуватиме, досягти компромісу і рухатися вперед буде складно", – зазначила представниця США.

Повірена у справах США також розкритикувала ідею Москви щодо діалогу Києва з терористами на Донбасі.

"Росія вважає себе непричетною. Я думаю, що це дивно, адже ж саме вона підписала Мінські угоди. Однак, вона стверджує, що це справа лише України, і закликає вести перемовини з сепаратистами. Це не дієво. Наскільки ми знаємо, Росія підтримує сепаратистів. Сепаратисти не бачать вигоди з вирішення цієї ситуації, адже РФ їх фінансує і їх "все влаштовує". В них стане менше російських грошей, якщо вони приєднаються до України і житимуть за її законами", – вказала Квін.

Дипломатка висловила думку, що РФ намагається створити альтернативну реальність, в якій вона не є учасником конфлікту, однак заперечувати свою причетність з боку Кремля "нелогічно".

"Потрібно переконати Росію, що вони повинні провести переговори з хорошими намірами, вони повинні визнати, що вони є учасником конфлікту і дискусії, і тоді обговорити вирішення проблеми", – продовжила повірена у справах США.

Квін вважає, що Україна і інші "активні гравці" в Мінських домовленостях і Нормандській четвірці єдині в позиції, що за столом переговорів не можуть опинитися лише Київ і сепаратисти, адже тоді питання ніколи не вирішиться і перейде в заморожений конфлікт, як у Придністров’ї.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що незадоволений Мінськими угодами. За його словами, найбільший недолік цього документа в тому, що всі його пункти можна читати, тлумачити й розуміти по-різному. А це надає Росії додаткову можливість уникнути відповідальності.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що ніхто не нав'язує Україні виконання Мінських угод на російських умовах. За його словами, міжнародні партнери не чинять тиску на Україну щодо виконання Мінських угод, попри попередні спроби примусити Київ до цього.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme