"Це вже перебір": Зеленський попустив Путіна через фразу "терпи, моя красуне"

Президент України Володимир Зеленський прокоментував заяву лідера Росії Володимира Путіна щодо Мінських угод та приказки про "красуню"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Це вже перебір": Зеленський попустив Пу…
Скріншот

У своїй відповіді Зеленський російською мовою звернувся до Путіна щодо його приказки про "красуню".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на брифінг президента України.

"Щодо Мінських угод. "Подобається – не подобається, терпи моя красуня". Тут, безумовно, є речі, з якими не посперечаєшся з президентом Росії, Україна – справді красуня. Щодо "моя", те, що він говорить про Україну "моя", мені здається, це вже перебір", – наголосив лідер України.

Він також звернувся до президента Франції Емманюеля Макрона із запитанням, чи не відпочивав він з Путіним після зустрічі, адже така заява "дуже серйозна"

"Вчора у вас після вечері, ви там не сиділи, не відпочивали, тому що таке президент Росії говорить, дуже серйозно", – поглумився Зеленський.

Водночас президент України додав, що, на його думку терплячість нашої країни – це мудрість.

"А в цілому, що Україна дуже терпляча, бо це мудрість. Я думаю, що це важливо, не лише для України, а й для всієї Європи, і дуже важливо для росіян. Тому що від нашого терпіння залежить ескалація, ескалація з іншого боку. Ми боронимо свою країну, ми на своїй території. Наше терпіння впливає на провокації, коли ми не відповідаємо на них, а поводимося дуже гідно. Тому терпіння, на мою думку, мудрість", – резюмував він.

Зауважимо, напередодні російський президент, говорячи про Мінські угоди щодо врегулювання російсько-української війни, глузливо звернувся до української влади, цитуючи російську приказку "Подобається – не подобається, терпи моя красуне!".

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що незадоволений Мінськими угодами. За його словами, найбільший недолік цього документа в тому, що всі його пункти можна читати, тлумачити й розуміти по-різному. А це надає Росії додаткову можливість уникнути відповідальності.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що ніхто не нав'язує Україні виконання Мінських угод на російських умовах. За його словами, міжнародні партнери не чинять тиску на Україну щодо виконання Мінських угод, попри попередні спроби примусити Київ до цього.

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін вважає, що Росія неправильно трактує Мінські угоди, чим ускладнює досягнення компромісу і будь-який прогрес. Однак, на думку американської дипломатки, Мінський процес залишається актуальним. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme