iPhone можна буде розблоковувати через FaceID у масці

Компанія Apple представила першу бета-версію iOS 15.4, яка дозволить розблоковувати iPhone за допомогою FaceID навіть у масці

Журналіст стрічки новин
iPhone можна буде розблоковувати через F…
Фото: Рixabay

Водночас техногігант Apple наголошує, що повна ідентифікація особи є безпечнішим варіантом.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The Verge.

Функція має полегшити життя користувачів в умовах пандемії. Ідентифікатор обличчя з маскою можна увімкнути після оновлення до iOS 15.4. Ідентифікація проходитиме шляхом зчитування області навколо очей. Наразі FaceID працює зі звичайними окулярами для зору, але сонцезахисні окуляри він поки що "розглянути" не в змозі.

Варто додати, що ідентифікатор обличчя з маскою, ймовірно, з'явиться лише на iPhone 12 і новіших моделях. Його можна буде використовувати для автентифікації транзакцій Apple Pay і входу в сторонні програми.

Протягом пандемії Apple випускала різні оновлення, щоб пристосуватись до сучасних реалій: iOS 13.5 визначала, що ви носите маску, і швидко запитувала ваш пароль замість того, щоб намагатися рахувати обличчя. Версія 14.5 дозволяла людям з Apple Watch використовувати Face ID у масці, якщо Apple Watch були досить близько до телефону.

Нагадаємо, дещо раніше ЗМІ писали, що Apple хоче додати в iPhone функцію платіжного термінала. Він працюватиме через NFC, який використовується для Apple Pay.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme