Нідерланди щотижня штрафуватимуть Apple на 5 млн євро: Що сталось

Влада Нідерландів оштрафувала корпорацію Apple на 5 млн євро за те, що вона заважає розробникам застосунків для знайомств використовувати альтернативні способи оплати в обхід механізмів App Store

Журналіст стрічки новин
Нідерланди щотижня штрафуватимуть Apple…
Фото: Рixabay

Тепер техногігант Apple штрафуватимуть на 5-50 млн євро щотижня до тих пір, поки він не виконає вимогу регулятора.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Зазначимо. що у жовтні 2021 року Управління у справах споживачів і ринків Нідерландів (ACM) визнало Apple монополістом. Тоді ж компанію зобов'язали додати альтернативні способи оплати до 15 січня 2022 року, проте корпорація не зробила цього.

Наразі розробники спочатку повинні відправити в Apple запит та отримати дозвіл на те, щоб пропонувати користувачам сторонні способи оплати. Водночас план Apple також вимагає від розробників вибрати між вбудовуванням платіжної системи в сам застосунок і перенаправленням на зовнішні сервіси. Нідерланди вимагають зробити доступними обидва варіанти без запитів, однак Apple не погодилася з рішенням і подала апеляцію.

Ще однією проблемою став намір "яблучного" гіганта продовжувати отримувати комісію за покупки в застосунках, зроблені через сторонні платіжні системи. Поки невідомо, якою буде комісія, і як компанія має намір реалізувати систему. 

Нагадаємо, дещо раніше компанія Apple заявила, що з моменту запуску App Store у 2008 році розробникам додатків у всьому світі нарахували $260 млрд. Водночас $60 млрд з них Apple виплатила лише на минулий рік. Додається, що це новий річний рекорд розробників.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme