Ірак з грудня перестане забирати своїх мігрантів з Білорусі

Влада Іраку 30 листопада виконає останній рейс з вивезення своїх мігрантів з території Білорусі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Ірак з грудня перестане забирати своїх м…
Фото: "Беларусь головного мозга" / Telegram

Йдеться про авіаційні рейси, які оплачує влада Іраку. Така заява пролунала на тлі висловів де-факто президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що Європейський Союз має оплачувати повернення нелегальних мігрантів до країн походження.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на SHAFAQ News.

"Понад 1,8 тисячі іракських громадян, які застрягли на польсько-білоруському кордоні, були евакуйовані Iraqi Airways", – йдеться у повідомленні.

За словами прес-секретаря Міністерства у справах міграції та переміщених осіб Іраку Алі Аббаса Джаханкера, у вівторок, відбудеться останній рейс для евакуації іракців.

"Загальна кількість іракців, які бажають повернутися, становить понад 3 тисячі осіб, більшість з яких приїхали з Курдистану", – уточнив представник міністерства.

Зауважмо, дещо раніше Ірак скасував рейс, яким мали доправити з Білорусі понад 100 мігрантів. 

Відомо, що 23 листопада Єврокомісія передбачила 3,5 мільйона євро на повернення нелегальних мігрантів з території Білорусі до країн походження.

Нагадаємо, дещо раніше у Білорусі похвалилися, що відправили на батьківщину сотню мігрантів. Мігранти, які прагнули потрапити до Євросоюзу, почали покидати Білорусь та повертатися до країн походження.

А за даними ЗМІ, від початку 2021 року через територію Білорусі до Німеччини нелегально в'їхали понад 10 тисяч мігрантів

Читайте також: Коридор до Німеччини: Для чого Лукашенко збрехав мігрантам

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme