Із табору у Сирії евакуювали ще трьох українок з 11 дітьми

Україна продовжує повертати своїх громадян із таборів закритого типу у Сирії

Редактор стрічки новин
Із табору у Сирії евакуювали ще трьох ук…
Фото: "Суспільне"

В Україну із закритого табору в Сирії повернулися ще 3 жінки та 11 дітей.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Зранку в аеропорту Київ (Жуляни) зустріли ще три сім’ї, яких вдалося повернути в Україну із сирійських таборів — 3 жінки та 11 дітей", – повідомив він.

За словами Чубарова, наразі у Сирії залишаються ще 7 українок та їхніх 12 дітей. Вони чекають на репатріацію у таборі Рож, куди всі українські сім’ї перевезли з табору Аль-Холл наприкінці жовтня цього року.

"Величезне спасибі  всім, хто причетний до евакуації цих громадян України – МЗС України, Офіс президента, спецслужби України та багатьом іншим. Окрема подяка тим, хто задіяв всі механізми, аби врятувати громадян України, які потрапили у біду", – додав Чубаров.

Чубаров про евакуацію українок із сирії

Нагадаємо, 19 жовтня до Києва евакуювали українку з чотирма дітьми. Вони майже три роки пробули у таборі закритого типу "Родж" на північному сході Сирії. 

Загалом у рамках чотирьох операцій з евакуації було звільнено 22 громадян України з таборів у Сирії

Довідка: Після розгрому ІДІЛ у Сирії у 2019 році сотні європейців, які до того приєдналися до лав терористичної організації, опинилися в таборах на півночі Сирії, якими керують курди. Більшість із них — це жінки з дітьми, що народилися від терористів. У таборах вони не мають доступу до освіти, якісної медицини і навіть базових санітарних умов.

Уряди європейських країн підозрюють таких жінок у зв’язках з "Ісламською державою" чи тероризмі, а тому неохоче повертають їх на батьківщину. Правозахисні організації закликають країни Європи повернути своїх громадян, оскільки тривале перебування жінок із дітьми в таборах загрожує їхньою радикалізацією та погіршує їхнє здоров’я.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme