Ізраїль вирішив посилити посольство в Україні

Ізраїль планує випустити попередження для своїх громадян щодо подорожей в Україну

Редактор стрічки новин
Ізраїль вирішив посилити посольство в Ук…
Фото: Ізраїль в Україні/Facebook

Міністр закордонних справ Ізраїлю Яір Лапід 13 лютого провів зустріч із першою заступницею міністра закордонних справ України Еміне Джапаровою та висловив стурбованість ескалацією кризи в Україні. 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу ізраїльського посольства в Україні.

"Міністр Лапід поінформував пані Еміне про рішення оголосити попередження щодо подорожей в Україну та висловив сподівання, що ескалація буде припинена після дипломатичних контактів під керівництвом США", – йдеться у повідомленні.

Також ізраїльський міністр наголосив на турботі про громадян Ізраїлю та євреїв. Він поінформував представницю МЗС про рішення посилити посольство Ізраїлю в Україні.

Міністр закордонних справ Ізраїлю в Україні

Еміне Джапарова у своєму Twitter зазначила, що розмова з ізраїльським міністром була конструктивною.

"Обговорили питання співробітництва України та Ізраїлю на стратегічних напрямах, зокрема в рамках міжнародних організацій", – зазначила заступниця міністра.

Вона додала, що закликала Ізраїль приєднатись до "Кримської платформи".

"Розраховуємо на підтримку Ізраїля в часи, коли вона найбільше потрібна", – написала Джапарова.

Еміне Джапарова та Яір Лапід зустріч 13 лютого 2022

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ Ізраїлю вирішило вивезти з України сім'ї працівників свого посольства через загострення ситуації із можливим вторгненням Росії в Україну.

Раніше німецьке видання Spiegel повідомило, буцімто США попередили європейських союзників по НАТО про дату ймовірного початку вторгнення Росії в Україну. Це – 16 лютого.  Також ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Йдеться про дев'ять можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

12 лютого США оголосили про скорочення дипломатичної присутності в Україні. Частину дипломатів з посольства в Києві переведуть до консульства Львова, ще частина – повернеться до США. У Києві залишиться працювати лише основна команда посольства. Про виїзд із Києва повідомили і диппредставництва інших держав у Києві. Також низка держав рекомендували своїм громадянам негайно виїхати з України. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme