Кабмін хоче заборонити українські коньяк та шампанське

Незабаром в Україні з полиць магазинів можуть зникнути вироблені в нашій країні коньяк та шампанське

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Кабмін хоче заборонити українські коньяк…
Фото: Рixabay

Кабмін хоче визначити спиртні напої, запровадити їх класифікацію та систему контролю щодо географічних зазначень відповідно до законодавства ЄС.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на засідання уряду 23 грудня.

На практиці це означає, що ігристі вина, які виробили в Україні із сортів українського винограду втрачають право називатися власне "Шампанським". Ця назва збережеться лише для відповідних вин, вироблених в одноіменній провінції Франції.

Так, Кабмін у найближчому майбутньому хоче розпочати активну роботу над розробкою та ухваленням трьох проектів Законів у сфері правової охорони географічних зазначень для:

1)     сільськогосподарської продукції й харчових продуктів;

2)     вин;

3)     інших спиртних напоїв (крім вин).

"Ухвалення цих трьох проектів Законів наблизить українське законодавство до права ЄС та позитивно вплине на ринкове середовище, сприятиме виходу на європейські ринки українських унікальних продуктів", – прокоментували ситуацію в Міністерстві економіки України.

Також зауважимо, що Україна раніше заявила про намір одержати в Європейському Союзі правову охорону для трьох нових географічних зазначень України, зареєстрованих відповідно до європейських стандартів. Зокрема, це такі географічні зазначення, як: гуцульська овеча бриндза, гуцульська коров’яча бриндза, мелітопольська черешня.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні зростуть ціни на алкоголь. У профільному міністерстві пояснили, що через подорожчання сировини і матеріалів, що використовуються в галузі, легальні виробники алкогольних напоїв без актуалізації мінімальних роздрібних цін не можуть підняти вартість свого продукту до економічного обґрунтованого.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme