Канада вирішила надати Україні летальну зброю та кредит у півмільярда

Канада надасть Україні зброю та кредит на підтримку економіки в умовах загрози вторгнення Росії

Редактор стрічки новин
Канада вирішила надати Україні летальну…
Фото: МВС України

Влада Канади ухвалила рішення передати Україні летальне озброєння для допомоги у стримуванні російської агресії.

Про це на прес-конференції в Оттаві заявила міністр оборони Канади Аніта Ананд, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Канада глибоко занепокоєна нагромадженням Росією військ у та поблизу України, що становить серйозну загрозу міжнародному порядку, заснованому на правилах. Після спілкування з нашими українськими партнерами, в тому числі під час мого нещодавнього візиту до України, Канада схвалила надання оборонної зброї для допомоги Україні у захисті її суверенітету та територіальної цілісності", – сказала Ананд.

Вона додала, що разом із союзниками Канада продовжить підтримувати Україну в протистоянні російській агресії.

У Міноборони країни зазначили, що Канада безплатно передасть ЗСУ "автомати, пістолети, карабіни, 1,5 млн набоїв, снайперські гвинтівки та інше оснащення". Загалом до України прибуде озброєння більш як на 7 млн доларів.

Також уряд Канади надасть Україні кредит на 500 млн канадських доларів (приблизно 420 млн доларів США) для підтримки економіки в умовах загрози російської агресії.

"Канада запропонує уряду України позику обсягом до 500 млн доларів ... для підтримки економічної стабільності країни на тлі російської військової агресії", – йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства фінансів Канади.

Зазначається, що ця позика буде виділена на додачу до суверенного кредиту в 120 млн доларів, про який було оголошено в січні.

"Канада продовжує підтримувати стабільність української економіки, залишаючись відданою зменшенню напруження", – наголосили у міністерстві фінансів.

Нагадаємо, наприкінці січня Канада оголосила про продовження на три роки та суттєве розширення своєї військової тренувальної місії в Україні UNIFIER. Оттава також пообіцяла збільшити фінансування програм з розвитку в Україні, посилити розвідувальну співпрацю та надіслати нелетальне обладнання. Однак про передачу Україні озброєння від Канади досі не йшлося.

Читайте також: "Стінгери", "Джавеліни", вогнемети та гранатомети: Яку зброю вже дають Україні західні партнери

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme