Керівництво НКРЕКП незаконно нарахувало собі премій на 2,2 млн гривень

Голова та члени Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, незаконно призначили собі у 2020 році премій на майже 2,2 млн гривень

Редактор стрічки новин
Керівництво НКРЕКП незаконно нарахувало…
Фото: Pixabay

За протиправне нарахування премій щодо керівництва НКРЕКП уже складено адмінпротоколи та направлено їх до суду.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Державного бюро розслідувань, передає Depo.ua.

"Високопосадовці комісії проголосували за виплату собі премій за підсумками роботи у 2020 році. Ігноруючи очевидний конфлікт інтересів, вони не проінформували про це у встановленому порядку Нацагентство з питань запобігання корупції", – йдеться у повідомленні ДБР.

Урахувавши матеріали ДБР, НАЗК склало протоколи про адміністративні правопорушення стосовно вказаних службових осіб за ч. 1, 2 ст. 172-7 (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Наразі протоколи направлені на розгляд суду. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), вважає за необхідне підвищити ціни на електроенергію для населення до економічно обґрунтованих. На думку регулятора, відповідно до закону "Про ринок електричної енергії", ціни та тарифи, які регулюються державою, не повинні допускати перехресного субсидування між споживачами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme