Хакери атакували Міністерство закордонних справ Британії

Міністерство закордонних справ Британії на початку року зазнало потужної кібератаки

Редактор стрічки новин
Хакери атакували Міністерство закордонни…
Фото: Pixabay

У МЗС Британії, яке зазнало кібератаки у січні цього року, запевняють, що мають надійні системи для виявлення та захисту від потенційних кіберінцидентів.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на BBC.

Зазначається, що подробиці про інцидент надійшли через тендерну документацію, опубліковану на урядовому сайті, начебто помилково. Документи свідчать, що фірму з кібербезпеки BAE Systems Applied Intelligence залучили для "термінової підтримки".

Вважається, що невідомі хакери проникли всередину систем МЗС, але були виявлені. Хакери не отримали доступу до секретної чи чутливої інформації. Коли стався інцидент, наразі невідомо, але контракт завершився 12 січня цього року.

 "Ми не коментуємо безпеку, але маємо системи для виявлення та захисту від потенційних кіберінцидентів," – заявили в МЗС Британії.

Як відомо, низку іноземних держав звинувачували у великих шпигунських кампаніях у минулому, включно з Росією та Китаєм, а міністерства закордонних справ держав регулярно стають мішенню кібератак.

Нагадаємо, у ніч з 13 на 14 січня хакери зламали сайти низки урядових структур України. На них розмістили текст із погрозами громадянам українською, російською та польською мовами. У зверненні хакерів стверджувалося, буцімто всі особисті дані українців були "завантажені в загальну мережу", а всі дані на персональних комп'ютерах "будуть знищені без можливості відновлення".

Внаслідок кібератаки постраждали офіційні сайти Кабінету міністрів України, Міністерства освіти й науки, Міністерства закордонних справ, Міністерства розвитку громад і територій, Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища, Міністерство аграрної політики та продовольства, Державної казначейської служби, Державної служби із надзвичайних ситуацій тощо. Працювати перестав також портал "Дія".

Дещо згодом Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України запевнила, що витоку персональних даних внаслідок хакерської атаки не відбулось. Ресурси відновили свою роботу. У СБУ згодом заявили, що виявили окремі ознаки причетності до інциденту хакерських груп, пов’язаних зі спецслужбами РФ. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme