Хорватія заявила, що відкличе свої війська з НАТО у разі вторгнення Росії на територію України

Президент Хорватії Зоран Міланович заявив, що відкличе всіх своїх військовослужбовців з НАТО у випадку повномасштабного вторгнення Росії на територію України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Хорватія заявила, що відкличе свої війсь…
Фото: Рixabay

За його словами, відкликання солдатів із підрозділів НАТО у випадку нової російської агресії до України "не має ніякого відношення". Водночас Міланович, який свого часу розкритикував прем'єра Хорватії за візит до Києва, висловив сумніви у політиці президента США Джо Байдена.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на dnevnik.hr.

"НАТО нарощує свою присутність, ми нічого з цим робити не будемо. Якщо буде ескалація, ми відкличемо всіх, до останнього хорватського солдата. До України це не має ніякого відношення, але в політиці Байдена я бачу непослідовність і небезпечну поведінку", – наголосив президент Хорватії.

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що США готуються перекинути свої війська до Європи. Йдеться про близько 8,5 тисяч військових, яких привели у стан підвищеної готовності.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Британія не виключає можливості посилення свого військового контингенту у країнах Східної Європи сотнями військовослужбовців. Також члени НАТО провели переговори на високому рівні щодо того, чи слід посилити свою присутність в Естонії, Латвії, Литві та Польщі.

Також нагадаємо, що раніше США надали Латвії, Литві та Естонії дозвіл на відправлення зброї до України на тлі російської агресії. Естонія передасть Україні протитанкові ракетні комплекси Javelin, Латвія та Литва – зенітно-ракетні комплекси Stinger.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme