Кібернапад на Україну: У СБУ розповіли подробиці про хакерські атаки

Співробітники СБУ встановили, за допомогою яких інструментів хакерам вдалося зашкодити урядовим та іншим офіційним сайтам в Україні

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Кібернапад на Україну: У СБУ розповіли п…
Фото: Рixabay

Зауважимо, що минулого тижня від хакерських атак постраждали сайти ДСНС України, Міністерства освіти та ще кількох десятків урядових організацій та відомств.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на інформацію Служби безпеки України. 

"Встановлено, що у ході кібератаки відбулася несанкціонована зміна сторінок сайтів та уражено ІТ-інфраструктуру органів державної влади, які використовували продукти одного і того ж розробника. Вказаний розробник теж постраждав у ході кібератаки", – йдеться у повідомленні. 

За словами фахівців, під час атаки використали вразливості систем управління контентом сайту (OctoberCMS) та Log4j, а також скомпрометовані облікові записи співробітників компанії-розробника.

У результаті дій зловмисників пошкоджено MBR записи (службова інформація на носії, необхідна для доступу до даних) на окремих серверах та користувацьких комп’ютерах. При чому це стосується як операційних систем під управлінням Windows, так і Linux.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що хакерська атака на 70 урядових сайтів в Україні мала на меті відвернути увагу від більш руйнівних дій хакерів, що відбувалися паралельно. Заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Сергій Демедюк вважає, що справжня руйнівна мета кібератаки на державні сайти проявить себе найближчим часом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme