Справжня ціль атаки хакерів на урядові сайти проявить себе найближчим часом, – РНБО

Хакерська атака на 70 урядових сайтів в Україні мала на меті відвернути увагу від більш руйнівних дій хакерів, що відбувалися паралельно

Редактор стрічки новин
Справжня ціль атаки хакерів на урядові с…
Фото: Pixabay

Заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Сергій Демедюк вважає, що справжня руйнівна мета кібератаки на державні сайти проявить себе найближчим часом.

Про це він сказав інтерв'ю Reuters, передає Depo.ua.

За словами представника РНБО, за атакою стояла група UNC1151, дії якої були "лише прикриттям для більш руйнівних дій, які відбувалися за лаштунками". І наслідки їхніх дій Україна відчує найближчим часом. Масштаби збитків наразі невідомі.

Водночас компанія Microsoft, яка проводить власне розслідування щодо кібератаки, повідомляє, що шкідлива програма, яку запустили хакери, просто "перетирає" файлову систему жертви, перетворюючи її файли в сміття. 

Нагадаємо, у ніч на 14 січня хакери масово атакували українські урядові сайти. Зокрема, йдеться про ресурси Міносвіти, МЗС, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Мінекології, ДСНС та Держказначейства.

За інформацією СБУ, загалом було атаковано понад 70 державних сайтів, десять з яких зазнали несанкціонованого втручання. 

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України заявила, що витоку персональних даних внаслідок кібератаки не відбулося. У відомстві пояснили, що з метою недопущення поширення атаки на інші ресурси та локалізації технічної проблеми було тимчасово призупинено роботу низки інших урядових сайтів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme