Кібервійна проти України триває: Держспецзв'язок тримає удар

Сьогодні хакерська атака на Україну триває, проте наша держава контролює ситуацію

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Кібервійна проти України триває: Держспе…
Фото: Pixabay

Заступник голови Держспецзв’язку Віктор Жора заявив, що в Україні тривають DDoS-атаки, які розпочалися вчора.

Про це Жора повідомив на брифінгу, передає Depo.ua.

"Атака продовжується. Середні показники потужності атаки сягають десятків гігабіт на секунду. Ми фіксуємо комбінацію методів, тобто цілу низку технологій атаки на ресурси, що свідчить про координацію дій атакувальників, про залучення великого об'єму ресурсів", – сказав Жора.

Він додав, що попри все ситуація – контрольована.

"Ми справляємось", – запевнив чиновник.

Нагадаємо, 15 лютого стало відомо про масовану кібератаку на два державні банки – "ПриватБанк" та "Ощадбанк", а також на сайт Міноборони. Згодом стало відомо, що під ударом перебувають практично усі банки України.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що хакерської атаки зазнав і сервіс "Дія". Фахівці швидко відбили атаку, користувачі "Дії" не відчули жодних наслідків кібернападу. 

Сьогодні на офіційний вебпортал Міністерства оборони України продовжують здійснюватися DoS-атаки, намагаючись зробити максимальне завантаження серверних потужностей.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що кібератака 15 лютого – одна з наймасштабніших в історії України.

ЗМІ пишуть, що російські хакери проникли в системи об'єктів критичної інфраструктури України. Таку інформацію оприлюднили журналісти The Washington Post. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme