Кількість кібератак на Україну постійно зростає, – Держспецзв’язок

Кількість кібератак на державний і приватний сектор України щокварталу збільшується на 10-12%

Журналіст стрічки новин
Кількість кібератак на Україну постійно…
Фото: Pixabay

Причина збільшення кібератак на Україну – перехід роботи компаній у цифровий простір через пандемію COVID-19.

Про це повідомив Кіберакселератор у межах проєкту USAID "Кібербезпека критично важливої інфраструктури України", передає Depo.ua з посиланням на "Радіо Свобода".

Тенденція до збільшення кіберінцидентів спостерігається у всьому світі. Так, з 5 000 інцидентів на тиждень у лютому 2020 року їхня кількість зросла до 200 000 на тиждень у квітні 2021 року.

Наголошується, що, маючи до мільйона кіберінцидентів щотижня, українські компанії повинні піклуватися про безпеку, як ніколи раніше. Інакше вони ризикують зазнати значних фінансових втрат через кібератаки та витік даних.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Росія готує хакерські удари по українській енергосистемі. Також під удар потраплять державні установи України – зокрема, про силові структури, такі як МВС чи Нацполіція. Ця кібератака, імовірно, передуватиме відкритій війні Росії з Україною. А сам хакерський удар по українських установах, скоріше за все, розпочнеться у кінці першого тижня січня 2022 року.

Також ЗМІ пишуть, що США та Велика Британія відправили до Києва експертів із ведення війни у кіберпросторі, сподіваючись краще підготувати Україну до протистояння російській кібератаці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme