Китайські вчені створили метал, який вбиває коронавірус

Вчені з Університету Гонконгу (Китай) розробили першу нержавіючу сталь, яка може знищити вірус COVID-19 на своїй поверхні
 

Журналіст відділу новин
Китайські вчені створили метал, який вби…
Фото: Hket

За попередніми даними, три години цей метал здатний знищити 99,7% частинок коронавірусу COVID-19.

Про це інформує Depo.ua з посиланням на Hket.

"Для створення такої сталі вчені змінили склад мателу та його мікроструктуру. Він отримав більше міді, яка має антибактеріальні властивості", – йдеться у повідомленні.

За даними дослідників, цю сталь тепер можна використовувати для виготовлення кнопок ліфтів, дверних ручок, поручнів тощо. Це допоможе знизити поширення вірусу через непрямий контакт.

Також вчені впевнені, що їхній метал здатний знищувати і вірус пташиного грипу, і кишкову паличку.

"Професор кафедри машинобудування інженерного факультету Хуан Мінсінь, який керував дослідженням, зазначив, що зараз вивчається, наскільки такий метал є ефективним проти нового штаму коронавірусу "Омікрон", – пише видання.

Нагадаємо, 25 грудня 2020 року група інженерів с США, Мексики та Китаю створили браслет SprayCare, який може розпорошувати антисептик на 1,5 метра.

28 листопада 2021 року фахівці з Аріельського університету в Ізраїлі розробили спосіб знищення коронавірусу та інших поліовірусів на відкритих поверхнях усього за дві секунди.

8 грудня вчені з Університету префектури Кіото в Японії розробили маски, які світяться під ультрафіолетом, якщо на них є сліди коронавірусу (COVID-19)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme