Коболєв назвав "брехнею" звинувачення в ухваленні рішень без наглядової ради "Нафтогазу"

Колишній голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що звинувачення на його адресу з приводу підписання ним рішення про мирову угоду з комерційними структурами, що призвело до збитків, є брехнею

Журналіст стрічки новин
Коболєв назвав "брехнею" звинувачення в…
Фото: Facebook Андрія Коболєва

Він повідомив, що наглядова рада сама розглянула подання та погодила його. 

"Звичайно, наглядова рада НАК "Нафтогаз України" розглянула, погодила це подання. Без погодження наглядової ради я не мав це подання підписувати. Тому спочатку було подання компанії "Укртрансгаз" – воно прийшло в "Нафтогаз". Той передав Наглядовій раді," – пояснив Коболєв в ефірі "Україна 24", пише Depo.ua.

Екс-посадовець зауважив, що підтвердженням цьому є відповідні документи. 

"Ніхто і ніколи не порушував закон, тому що транзакцій між "Нафтогазом" і "Укртрансгазом" регулюються законом і вимагають обов'язкового підтвердження наглядової Ради компанії", – додав Коболєв.

Відомо, що 1 лютого Державне бюро розслідувань прийшло з обшуками до Коболєва та в офіс акціонерного товариства "Укртрансгаз". Обшуки проводилися у справі про незаконне відчуження у 2020 році 305 мільйонів куб. м природного газу. Сума збитків склала 2,2 мільярда гривень. Крім того, слідство встановило, що Коболєв підписав рішення щодо мирових угод без погодження Наглядової ради "Нафтогазу".

Нагадаємо, 28 квітня 2021 року Кабінет міністрів призупинив повноваження членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України", а також голови правління Андрія Коболєва і призначив замість нього Юрія Вітренка. Рішення було ухвалене на основі звіту про діяльність компанії за минулий рік.

Згодом новопризначений глава правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко розповів, чому Кабмін був змушений звільнити його попередника Андрія Коболєва. За його словами, у "Нафтогазі" було багато проблем.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme