Коли невакциновані депутати не потраплять в Раду: Стефанчук назвав дату 

Депутати, які не щепилися від коронавірусу та не пред'явили на вході до будівлі Верховної Ради негативний ПЛР-тест, не зможуть потрапити на робоче місце 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Коли невакциновані депутати не потраплят…
Фото: Скріншот із відео

Такі заборони та обмеження для парламентарів почнуть діяти вже з 15 листопада за умови, якщо завтра, 2 листопада, Рада підтримає більшістю голосів відповідний проект закону.

Про це розповів спікер парламенту Руслан Стефанчук під час брифінгу в парламенті 1 листопада, передає Depo.ua.

"Постанова буде діяти з того моменту. коли будуть здійснені усі організаційні заходи. Але це станеться не пізніше 15 листопада", – повідомив Стефанчук, відповідаючи на запитання журналістів.

Він додав, що народним обранцям пропонується вибір: добровільна вакцинація або ПРЛ-тест, який потрібно здавати кожні три дні та пред'являти на вході до будівлі парламенту.

"Ми не маємо права втручатися в депутатську діяльність. Якщо людина не хоче щеплюватися, вона повинна іншими засобами забезпечити безпеку оточуючих", - підкреслив спікер ВРУ.

Зазначимо, на початку жовтня народні депутати запропонували допускати до будівлі Верховної Ради лише за наявності документа про вакцинації від Covid-19 або негативного результату ПЛР-тестування, або довідки про одужання від коронавірусу. 

Це стосується як самих народних обранців, так і представників ЗМІ. 

Нагадаємо, дещо раніше народний депутат від фракції "Слуга народу" та голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький запропонував зібрати наступного тижня позачергове засідання парламенту.

Він наголосив, що нардепам необхідно розглянути низку "медичних" законопроектів.

Читайте також: Раді не до боротьби з ковідом: Коли нещеплених нардепів теж перестануть пускати на роботу

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme