У "Слузі народу" припустили, коли у Разумкова можуть забрати мандат нардепа

У фракції "Слуга народу" вкотре наголосили, що рішення про позбавлення колишнього голови Верховної Ради Дмитра Разумкова депутатського мандата можуть ухвалити на з'їзді партії "Слуга народу"

Журналіст стрічки новин
У "Слузі народу" припустили, коли у Разу…
Фото: "Слуга народу" / Facebook

Відомо, що з'їзд відбудеться наприкінці листопада, однак поки не відомо, чи є це питання на порядку денному. 

Як повідомила у програмі "Украина на самом деле" телеканалу "Дом" народна депутатка, заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук, партія поки що спостерігатиме за тим, як розвиваються події.

"Це рішення справді не ухвалює парламентська фракція, тому що у нас навіть у фракції є люди, наприклад, які не входять до партії. З'їзд партії — це вищий орган, і в його компетенції ухвалювати такі рішення", — пояснила вона.

Кравчук зазначила, що партія до жодного депутата всіх рівнів ще не застосовувала процедури позбавлення мандата.

"Тому це може бути прецедент", — наголосила вона.

Кравчук пояснила, чому спочатку порушували питання про зняття Разумкова з посади спікера Верховної Ради, а тепер і про позбавлення мандата народного депутата.

"Ми йшли в політику від Володимира Зеленського, від президента. І коли хтось починає свій автономний політичний шлях, то взагалі це нормально. У нас рабства немає, ніхто нікого не закував у кайдани. Але було б правильно, знаєте, як кажуть, входити в історію власним коштом", — зазначила парламентарій.

Нагадаємо, що Разумкова звільнили з посади голови парламенту 7 жовтня 284 голосами "за". За відставку спікера проголосували 215 "слуг народу". Семеро з них проголосували проти, четверо – утрималися, семеро – не голосували. Сам Разумков заявляв, що близько 50 депутатів змусили проголосувати за його відставку проти їхньої волі.

8 жовтня новим спікером Ради обрали Стефанчука. За таке рішення проголосував 261 народний обранець. 

Згодом Разумков натякнув на власний політичний проект після звільнення з посади голови Ради. Може йтися навіть про президентські амбіції

Читайте також: Чужий. Що чекає на Разумкова після втрати посади спікера 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme