Коли в Україні запрацюють міжнародні COVID-сертифікати: Відповідь Мінцифри

Українські COVID-сертифікати, з міжнародною версією яких можна буде подорожувати, наразі ще не почали діяти, оскільки ще триває процес цього документа Євросоюзом
 

Редактор стрічки новин

Про це розповіли у прес-службі Мінцифри, передає Depo.ua з посиланням на ТСН.

"Зараз ЄС надіслали нам чеклист, за яким маємо самостійно пройти перевірку на відповідність наших сертифікатів їхнім вимогам. Після цього від уряду України ми направимо офіційний лист Єврокомісії про те, що ми готові до другого етапу. До оцінки спеціалістами Єврокомісії нашої системи, що ми повністю відповідаємо сертифікаціям ЄС", - пояснили у прес-службі

У Мінцифри додали, що після цього буде етап, коли країни-члени ЄС та Україна мають визнати сертифікати.

Представники міністерства вже провели низку зустрічей із Єврокомісією, де партнери підтвердили швидкий рух країни. Також, за словами представниці Мінцифри, окрім визнання з Єврокомісією, МЗС веде активну роботу та перемовини з країнами, які не входять до ЄС.

"Ми постійно стежимо за інформацією впровадження COVID-сертифікатів у ЄС та світі. Це вперше у такі короткі терміни країни повинні напрацювати універсальні системи обміну інформацією, домовитись про взаємодію, протестувати інновації... COVID-сертифікати – це прискорення у сотні разів", - кажуть у пресслужбі.

Окремо нам пояснили, що пробне тестування сертифікату (бета-тест), яке стало доступним 1 липня для щеплених двома дозами в Україні, запустили для обмеженої кількості, щоб таким чином, перевірити, як усе працює.

"Це допоможе команді Мінцифри покращити послугу перед її запуском для всіх українців. Зараз понад 10 тисяч українців вже тестують сертифікати, ми активно отримуємо фідбек від користувачів, оптимізуємо систему, працюємо над якісним відображенням даних з реєстра e-Health", - дадали у відомстві.

Нагадаємо, 1 липня в Україні стартувало бета-тестування COVID-сертифікатів. Відомо, що український COVID-сертифікат – документ у "Дії", який буде підтверджувати статус громадянина про вакцинацію в Україні, на території ЄС та інших країнах. "Ковідні" сертифікати працюватимуть так, як й інші документи в "Дії". Перевірити дійсність сертифіката можна буде за QR-кодом.

Сертифікат вакцинації проти коронавірусу в Україні діє протягом року

Також повідомлялося, що ЄС може визнати українські COVID-сертифікати вже до кінця літа.

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme