Колишній радник Меркель агітує за поставки Німеччиною зброї до України

Багаторічний радник екс-канцлерки Німеччини Ангели Меркель і майбутній глава Мюнхенської безпекової конференції Крістоф Гойсґен переконаний, що німецький уряд має допомогти Україні зброєю
 

Журналіст відділу новин
Колишній радник Меркель агітує за постав…
Фото: Рixabay

За його словами, офіційний Берлін занадто все спрощує коли відмовляється від поставок зброї Україні, посилаючись на німецькі правила контролю за озброєнням.

Про це Гойсґен, заявив в інтерв'ю газетам Rheinische Post та General-Anzeiger, інформує Depo.ua.

Гойсґен вказав на те, що Німеччина через свою історію дуже неохоче постачає зброю в зони напруженості , але у той же час експортує до Ізраїлю найсучасніші підводні човни з посиланням на свою історію.

"І зараз справедливо запитують, чи не повинна Німеччина постачати зброю і Україні з тієї ж самої причини", – заявив німецький політик.

На цьому тлі він нагадав про масові вбивства німецькими силами у 1941 році понад 30 тисяч українських євреїв у Бабиному Ярі у Києві.

Також багаторічний радник Меркель з безпекових та зовнішньополітичних питань закликав зупинити газопровід "Північний потік-2" у разі нападу Росії на Україну.

"Якщо російські війська вторгнуться в Україну, то не можна просто продовжувати "Північний потік-2" і працювати так, як ніби нічого не сталося", – заявив він.

Нагадаємо, 31 грудня 2021 року нова міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок ухилилася від прямої відповіді про можливе постачання зброї Україні.

6 січня 2022 року Анналена Бербок заявила, що Німеччина підтримує ЗСУ медикаментами та допомагає лікувати українських солдатів, але дала зрозуміти – Берлін не постачатиме Києву зброю.

17 січня 2022 року речниця МЗС ФРН Андреа Зассе заявила, що Німеччина не змінила свого ставлення щодо питання надання Україні оборонної зброї.

21 січня стало відомо, що Естонія надасть Україні зброю, лише якщо Німеччина не буде проти. Німеччина своєї згоди не дала.

22 січня міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявила, що Берлін поки не постачатиме Україні зброю.

Читайте також: Зброя з Німеччини: Чому Берлін блокує постачання Києву гвинтівок і кораблів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme