Офіційно: Німеччина не дасть Україні зброю

Міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявила, що Берлін поки не постачатиме Україні зброю
 

Журналіст відділу новин
Офіційно: Німеччина не дасть Україні збр…
Фото: delfi.lt

За її словами, Німеччина дотримується своєї політики "Не постачати летальної зброї до зон конфлікту".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Welt.

За словами Крістін Ламбрехт, Німеччина підтримує Україну іншими засобами. Зокрема, у лютому передадуть польовий госпіталь.

"Ми також поставили апарати штучної вентиляції легень. І ми лікуємо тяжко поранених українських солдатів у наших шпиталях Бундесверу. Тож ми підтримуємо Київ. Тепер ми маємо зробити все можливе для деескалації. Постачання зброї зараз марні – така думка федерального уряду", – сказала Ламбрехт.

Також міністр запевнила, що Німеччина докладає всіх зусиль, щоб запобігти російському вторгненню.

"Коли прямо біля кордону з Україною зосереджено понад 100 тисяч російських солдатів, це надзвичайно загрозлива ситуація. Ми стривожені, бачимо небезпеку і робимо все можливе, щоб їй запобігти", – сказала вона.

Нагадаємо, 31 грудня 2021 року нова міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок ухилилася від прямої відповіді про можливе постачання зброї Україні.

6 січня 2022 року Анналена Бербок заявила, що Німеччина підтримує ЗСУ медикаментами та допомагає лікувати українських солдатів, але дала зрозуміти – Берлін не постачатиме Києву зброю.

17 січня 2022 року речниця МЗС ФРН Андреа Зассе заявила, що Німеччина не змінила свого ставлення щодо питання надання Україні оборонної зброї.

21 січня стало відомо, що Естонія надасть Україні зброю, лише якщо Німеччина не буде проти. Німеччина своєї згоди не дала.

Читайте також: Зброя з Німеччини: Чому Берлін блокує постачання Києву гвинтівок і кораблів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme