Комітет Ради підтримав ініціативу Арахамії працювати наступного тижня у пленарному режимі

Регламентний комітет одноголосно підтримав пропозицію глави фракції "Слуга народу" Давида Арахамії про перенесення пленарного режиму на наступний тиждень

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Комітет Ради підтримав ініціативу Арахам…
Фото: Facebook Верховної Ради

Таким чином, наступний тиждень, 22-25 лютого, у Верховній Раді буде пленарним, а у тиждень після нього, 1-4 березня, нардепи працюватимуть в округах.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на нардепа від "слуг" Павла Фролова.

"Регламентний комітет одноголосно підтримав пропозицію керівництва фракції СН внести зміни до календарного плану сьомої сесії Верховної Ради, згідно з якими наступного тижня (22-25 лютого) парламент працюватиме у пленарному режимі, а через тиждень (01-04 березня) депутати працюватимуть з виборцями (в округах)", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що голосування за зміни у залі Ради може відбутися вже завтра, 17 лютого.

Комітет Ради підтримав ініціативу Арахамії працювати наступного тижня у пленарному режимі

Зауважимо, напередодні Арахамія зареєстрував у парламенті проект постанови про внесення змін до календарного плану проведення сьомої сесії Верховної Ради.

Нагадаємо, 14 лютого голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час брифінгу за результатами погоджувальної ради в парламенті зазначив, що минулого тижня за кордоном перебували понад 30 народних депутатів, однак більшість з них вже мали повернутися в Україну.

Водночас він не зміг назвати кількість народних депутатів, які нині перебувають за кордоном.

Стефанчук нагадав, що коли обійняв посаду голови ВР, видав розпорядження, згідно з яким під час пленарного тижня не підписує відрядження для виїзду депутатів за кордон. За його словами, винятком можуть бути тільки відрядження, які профільний комітет вважає дуже необхідними.

Дещо згодом президент Володимир Зеленський закликав усіх нардепів якнайшвидше повернутись в Україну. За його словами, зараз важливо для суспільства підтримувати державу, а не тікати з неї через чутки про ймовірне вторгнення Росії.

Крім того, Зеленський пригрозив парламентарям, які проігнорують цей заклик, "серйозними висновками".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme