"Будуть серйозні висновки": Зеленський закликав усіх нардепів повернутись в Україну за 24 години

Президент Володимир Зеленський закликав народних депутатів, які покинули межі країни, повернутися до України протягом 24 годин

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Будуть серйозні висновки": Зеленський з…
Фото: Depo.ua

За його словами, зараз важливо для суспільства підтримувати Україну, а не тікати з неї через чутки про ймовірне вторгнення Росії.

Про це Зеленський заявив під час брифінгу, пише Depo.ua.

"Моя родина завжди зі мною. Завжди з Україною. Це без пафосу. Я – президент, моя дружина – не просто дружина. Вона – перша леді. Повинна показувати своїм прикладом, як мають поводитись сім'ї… Це не обов'язково для всіх інших, про кого ви сказали (хто виїхав з України на тлі чуток про ймовірне вторгнення РФ, – ред.). Але це, я вважаю, принципова річ. Дуже важливо для держави, для суспільства підтримувати Україну. Бо ти є українець. Громадянин не той, у кого паспорт. А той, хто сьогодні в Україні", – наголосив він.

Президент зазначив, що в Україні зараз залишаються надійні громадяни, яким він вдячний за стійку позицію.

"Я вважаю, що у великий час живемо. Щодо політиків, щодо дипломатів, щодо бізнесменів… Ви сказали, що 30 чартерів тільки вчора (вилетіли з України, – ред.). Це говорить, що в нас багата країна… У нас багато інвестицій. Головне, щоб вони порожніми відлітали все ж таки. А не вивозили щось з України… Я думаю, залишаються надійні. Залишаються громадяни України. Я хочу їм усім подякувати", – сказав Зеленський.

Очільник України додав, що народним депутатам, яки перебувають закордоном, потрібно повернутися до країни. Водночас він пригрозив парламентарям, які проігнорують цей заклик серйозними висновками.

"Я би зосередився на нашому менеджменті – нашої держави. На людях, які сьогодні перебувають, деякі з них, закордоном. Депутати тих чи інших партій. Тут без… я не хочу навіть зараз назв говорити. Ви всі розумієте, які це люди. Мені здається, що це серйозний виклик. Я думаю, що ми повинні надавати їм сигнал справедливий. Перш за все, від Верховної Ради. Від спікера. Від держави. І я від себе особисто хотів би їх попросити щоб впродовж 24 годин вони вже там когось зі своїх рідних перевезли… Щоб вони все ж таки повернулись у державу… Непростий момент. Момент єдності нашої держави. Вважаю, що вони повинні повернутись. Інакше треба робити нам всім, як державі, як керівництву, серйозні висновки. І повірте мені, ми точно їх зробимо", – резюмував президент.

Зазначимо, дещо раніше сьогодні під час брифінгу за результатами погоджувальної ради в парламенті, голова Ради Руслан Стефанчук зазначив, що минулого тижня за кордоном перебували понад 30 народних депутатів, однак більшість з них мала вже повернутися в Україну.

Водночас він не зміг назвати кількість народних депутатів, які нині перебувають за кордоном.

Стефанчук нагадав, що коли обійняв посаду голови ВР, то видав розпорядження з приводу того, що під час пленарного тижня не підписує відрядження для виїзду депутатів за кордон. За його словами, винятком можуть бути тільки відрядження, які профільний комітет вважає дуже необхідними.

Нагадаємо, 12 лютого ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Мова йде про 9 можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

Того ж дня президент США Джо Байден вкотре застеріг російського колегу Володимира Путіна від вторгнення в Україну. Він заявив, що США відкриті до дипломатії, але готові й до інших сценаріїв.

13 лютого Джо Байден провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Президент України Володимир Зеленський попросив американського лідера Джо Байдена відвідати Київ.

Читайте також: Територіальна оборона в Україні: Куди йти і що робити тим, хто хоче приєднатися

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme