Конгресмени, які підтримують Україну, виступили проти угоди США з Німеччиною щодо "Північного потоку-2"

Члени Конгресу США виступили проти підписання угоди із Німеччиною, яка легалізує "Північний потік-2"

Журналіст відділу новин

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Голос Америки".

Група підтримки України у Конгресі США виступила проти підписання угоди між Німеччиною та Сполученими Штатами, яка скасує санкції проти"Північного потоку-2".

"Конгрес розуміє ключовий урок історії: коли Німеччина та Росія входять у змову, народам Центральної та Східної Європи доводиться за це платити. Конгрес вже двічі проголосував однозначною більшістю голосів від обох партій за санкції на трубопровід "Північний потік-2". Ці санкції є обов'язковими, а не вибірковими", – заявила співголова групи Марсі Каптур.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Німеччина та США найближчим часом оголосять про угоду щодо "Північного потоку-2" – дві ключові країни євроатлантичної спільноти дійшли згоди щодо російського проекту. 

За підсумками зустрічі канцлерки Німеччини Ангели Меркель та президента США Джо Байдена сторони визнали, що по-різному оцінюють наслідки добудови російського газопроводу "Північний потік-2", однак згодні в тому, що Україна повинна залишитися транзитним шляхом для природного газу

Сьогодні, 20 липня, ЗМІ повідомили, що в угоді йтиметься про захист інтересів України.

Читайте також: Російська труба у спадок: Чому проблеми з "Північним потоком – 2" вирішуватиме наступний канцлер Німеччини

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme