Дата поїздки Єрмака та Кулеби до Вашингтона ще не визначена

Дата візиту голови Офісу президента Андрія Єрмака та міністра закордонних справ Дмитра Кулеби до Вашингтона для підготовки візиту президента Зеленського до США наразі ще не визначена

Редактор стрічки новин
Дата поїздки Єрмака та Кулеби до Вашингт…
Фото: МЗС

Про це повідомив Кулеба під час брифінгу, передає Depo.ua.

За його словами, питання дата візиту поки опрацьовується з Білим домом та Державним департаментом США.

"Зараз триває підготовка зустрічі президентів, конкретно – підготовка домовленостей президентів. Ми не хочемо церемоніального візиту, і ми, і Вашингтон хочемо, щоб це був конкретний візит із результатами", – зазначив очільник української дипломатії. 

Кулеба додав, що часу лишилося небагато, але уряд працює над підготовкою домовленостей. Цей процес координує прем'єр-міністр.

"Є дуже амбітні плани та проекти. І у Вашингтоні ми будемо говорити про те, щоб перетворити ці плани та проекти на конкретні домовленості", – сказав міністр.

Нагадаємо, раніше у Білому домі оголосили, що чекають українського президента Володимира Зеленського у Вашингтоні 30 серпня.

Своєю чергою Зеленський сказав, що очікує на "змістовну та плідну" зустріч із Джо Байденом 30 серпня.

В Офісі українського президента додали, що незабаром Вашингтон відвідає керівник Офісу президента Андрій Єрмак та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, щоб обговорити змістове наповнення візиту Зеленського до США.

Конгресмени США звернулись до Білого дому з закликом змінити дату візиту президента України Володимира Зеленського до Вашингтона. Таке прохання конгресмени обґрунтовують тим, що Конгрес США буде на канікулах, які триватимуть з 7 серпня по 20 вересня, а візит Зеленського запланований на 30 серпня. Таким чином ускладнюється планування зустрічей з конгресменами та сенаторами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme