Копам і рятувальникам України відновлять пільги на фінансовий лізинг житла

З лютого поточного року в Україні буде відновлено право поліцейських та рятувальників на пільговий фінансовий лізинг на житло

Журналіст відділу новин
Копам і рятувальникам України відновлять…
Фото: Рixabay

За словами очільника Міністерства внутрішніх справ Дениса Монастирського, в пріоритеті також належне грошове забезпечення працівників системи МВС.

Про це він написав у своєму Facebook, передає Depo.ua.

Монастирський уточнив, що президент Володимир Зеленський доручив уряду збільшити зарплати працівникам системи МВС усіх категорій на 10% уже з 1 лютого поточного року.

"Підкреслю, не тільки поліцейських, а й рятувальників, прикордонників, нацгвардійців, працівників міграційної служби… Співробітники МВС матимуть гідну винагороду за свою результативну роботу. Далі буде", – підсумував міністр.

Копам і рятувальникам України відновлять пільги на фінансовий лізинг житла

Нагадаємо, в листопаді 2021 року стало відомо, що Мінфін представить програму пільгового житла для медиків та вчителів. Йдеться про фінансовий лізинг під 5%.

Довідка: Фінансовий лізинг – вид цивільно-правових відносин, за якими лізингоодержувач може отримати житло в користування з моменту укладання договору фінансового лізингу, а набути право власності на таке житло – після сплати всіх платежів за чинним договором у повному обсязі.

Договір фінансового лізингу – змішаний договір оренди житла та купівлі продажу нерухомого майна, що орендується.

Постановою Кабінету міністрів від 14 листопада 2018 р. №1201 було затверджено Порядок забезпечення Державною іпотечною установою поліцейських та осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту житлом на умовах фінансового лізингу.

Таке рішення було спрямоване на поліпшення житлового забезпечення та соціального захисту поліцейських та осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, що буде ефективним стимулом для виконання ними службових обов’язків.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme