Корнієнко розповів, чи готовий очолити Раду замість Разумкова

Перший заступник голови депутатської фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко готовий розглянути пропозицію очолити Раду замість Дмитра Разумкова 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Корнієнко розповів, чи готовий очолити Р…
Фото: Олександр Корнієнко / Facebook

Також Корнієнко назвав прізвище ще одного "слуги народу", який, на його думку, може замінити чинного спікера на посаді.

Про це перший заступник голови депутатської фракції "Слуга народу" розповів під час брифінгу у понеділок, 4 жовтня, передає Depo.ua.

"Щодо мене. Я – людина командна. Якщо мені колеги запропонують такий серйозний рівень відповідальності, я буду розглядати таку можливість", – сказав Корнієнко.

Водночас він зауважив, що обговорювати будь-які призначення на кадрові посади логічно й етично, коли ці посади звільняються.

Також заступник голови "Слуги народу" назвав ім'я колеги по партії, який може замінити на посаді чинного голову парламенту.

"Зрозуміло, що у нас є і серед керівництва нашої партії багато фахових людей, які можуть зайняти ті чи інші посади. З точки зору керівництва ВРУ Руслан Стефанчук є найбільш підготовленим. Він і правник, і один із наших ідеологів партії. Хочу нагадати, що голосування за ринок землі та за закон про олігархів проводив саме Роман Олексійович", –підкреслив Корнієнко.

Нагадаємо, кількома годинами раніше Дмитро Разумков потролив поїздку парламентарів від провладної більшості на партійні збори в Трускавець й дав зрозуміти, що не переймається чутками про власну відставку. Також спікер додав, що підписні листи на прохання спочатку фракції "Слуга народу", а потім – і народного депутата Давида Арахамії були видані.

Довідка: Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, згідно з даними експертів, може мати президентські амбіції. Чинний глава держави Володимир Зеленський навіть може вбачати в ньому політичного конкурента, хоча рейтинги, здебільшого, і не вказують на високі шанси Разумкова на крісло президента.

Впродовж кількох місяців у ЗМІ час від часу з'являлася інформація із посиланням на неназвані джерела, буцімто в Офісі президента відбувається підготовка до відставки Разумкова, який є спікером парламенту з 2019 року. Акцентувалася увага, зокрема, на тому, що Разумков іде наперекір проханням Зеленського й висловлює власну думку.

Водночас в ОП наголошували, що між Разумковим та Зеленським немає конфлікту, і президент не вважає спікера Ради своїм конкурентом.

18 вересня "слуги" у прямому ефірі накинулися на спікера ВРУ Дмитра Разумкова й натякнули, що у них є голоси для його заміни.

30 вересня стало відомо, що у Раді розпочали процедуру звільнення спікера Дмитра Разумкова.

Разумков підтвердив, що колеги прийшли до нього за підписними листами про відкликання з посади голови Верховної Ради. Він уточнив, що відповідну пропозицію подав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Читайте також: Відставка Разумкова: чому це ніяк не вплине на політичні розклади

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme