Разумков розповів, чи планує у разі своєї відставки ініціювати імпічмент Зеленського

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, чи буде у разі своєї відставки ініціювати процедуру імпічменту президента Володимира Зеленського

Журналіст стрічки новин
Разумков розповів, чи планує у разі своє…
Фото: Слуга народу / Facebook

За його словами, він не має наміру цього робити.

"Ні, я не планую збирати підписи про імпічмент президента. А процедуру ви знаєте – все виписано чітко в регламенті, як це відбувається", – зауважив він. 

Водночас Разумков заявив, що йому "досі згадують" те, що він видавав вже підписні листи за імпічмент Зеленського. Відомо, що це було у лютому, коли Рада нацбезпеки й оборони ввела санкції проти нардепа від "Опозиційної платформи – За життя" Тараса Козака та ухвалила рішення щодо блокування телевізійних каналів "112 Україна", NewsOne і ZIK. Тоді ж ОПЗЖ й ініціювала процедуру імпічменту президента

Сам президент, коментуючи це, заявляв: "Набрали вони, правда, 60 людей. Є така процедура, окей. Я не буду, як Президент, ображатися чи не ображатися, я не можу собі дозволити таких речей. На мені – велика відповідальність, тому я й сказав, що це внутрішній момент".

Нагадаємо, що 30 вересня стало відомо, що у Раді розпочали процедуру звільнення спікера Дмитра Разумкова. Глава ВР підтвердив, що колеги прийшли до нього за підписними листами про відкликання з посади голови Верховної Ради. Він уточнив, що відповідну пропозицію подав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Того ж дня Разумков видав нардепам підписні листи. Також Разумков запросив народних депутатів від фракції "Слуга народу" на зустріч для обговорення своєї "незадовільної" роботи. Захід він запланував на понеділок, 4 жовтня. Однак "слуги" заявили, що не бачать у цьому сенсу. 

2 жовтня питання відставки Разумкова прокоментував президент Володимир Зеленський. За його словами, велика помилка Разумкова полягає у тому, що він виносить питання відставки у публічну площину.

Повідомлялося й те, що "Слуги народу" визначилися з датою, коли почнуть процедуру відставки Дмитра Разумкова. За інформацією джерел низки ЗМІ, головною кандидатурою на посаду спікера українського парламенту є буцімто чинний перший віце-спікер ВР Руслан Стефанчук.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme