Кремль боїться поширення демократії з України на Росію, – прем'єр Латвії

Прем'єр-міністр Латвії Криш’яніс Каріньш повідомив про страхи президента Росії Володимира Путіна через поширення демократії з України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кремль боїться поширення демократії з Ук…
Фото: Pixabay

За його словами, для Кремля поширення демократії є реальною загрозою, тому Москва пішла в агресивні дії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на слова Каріньша, передає Depo.ua.

"Демократія "заражає", це приваблива ідея, коли люди, а не автократи, вирішують, хто має бути при владі і в якому напрямку буде рухатися країна. Ми у Латвії добре знаємо це, і Польща добре знає ціну демократії – тому що жили у системі, коли люди не мали можливості обирати… Українці теж обрали цей шлях і зараз визначають свою долю, своє майбутнє", – наголосив прем'єр Латвії.

Він додав, що Росія також почала атакувати Європу, зокрема, користуючись постачанням газу як важелем впливу. Через це Каріньш закликає Європу задуматися та відмовитися від російського газу.

Нагадаємо, учора, 18 січня, ЗМІ написали, що Росія готувалася до евакуації працівників своїх українських консульств у Києві та Львові.

А раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Росія зараз не відводитиме свої війська від українського кордону. За його словами, російська армія залишиться біля України як "запобіжні заходи та реакція Росії на напругу в регіоні на недружню атмосферу".

Також експерти видання Reuters розповіли, за якими саме сценаріями Росія може повномасштабно вторгнутися в Україну. Серед них – загострення на Донбасі, вторгнення з окупованого Криму, атака на кількох фронтах, ракетні та кібератаки.

Читайте також: Новоросія-2, визнання "ДНР" і "ЛНР" і підпал Києва: Яку війну затіяв Путін

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme