Кучма, Кравчук і Ющенко закликали підписантів Будапештського меморандуму довести свою силу

Перший, другий та третій президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко закликали країни-підписантів Будапештського меморандуму довести свою силу через загрозу російської агресії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кучма, Кравчук і Ющенко закликали підпис…
Скріншот

Зокрема, екс-президенти вимагають від США та Великої Британії кроків, які допоможуть зупинити агресію Росії якомога швидше.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на офіційний сайт Кучми.

"Реально, дійсно допоможіть тим, хто вам колись повірив. Скажіть нарешті ті слова, які змусять його замислитися, а не глузливо посміхатися", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Росія ще у 2014 році зруйнувала територіальну цілісність України шляхом окупації Криму та частини Донбасу. Президенти додали, що зараз Москва стягнула свої війська до кордонів нашої країни та створює загрозу подальшого військового вторгнення.

Кравчук, Кучма та Ющенко закликають підписантів Будапештського меморандуму гарантувати, як і було обіцяно, безпеку України.

"Сьогодні – вирішальний момент, коли ще можна довести, що Будапештський меморандум не був простим обманом. Що сильний може бути чесним та сміливим. Що сила – не лише у можливості погрожувати тим, хто слабший, а й в умінні тримати власне слово", – додали екс-президенти.

Зауважимо, сьогодні, 15 лютого, Верховна Рада направила звернення до урядів, парламентів інших держав та міжнародних організацій у зв’язку з ескалацією Росії та безпекової ситуації навколо України. Зокрема, Рада закликала Організацію Об'єднаних Націй, Європейський Парламент, Парламентську Асамблею Ради Європи, Парламентську Асамблею ОБСЄ, Парламентську Асамблею НАТО, Парламентську Асамблею ОЧЕС, уряди та парламенти іноземних держав:

  • продовжувати підтримувати територіальну цілісність і суверенітет України в межах міжнародно визнаних кордонів та необхідність мирного вирішення спровокованого Російською Федерацією збройного конфлікту на основі норм і принципів міжнародного права з використанням існуючих переговорних форматів;

  • засудити дії, заяви та кроки Російської Федерації, спрямовані на підготовку підґрунтя для розширення військової та гібридної агресії проти Української держави;

  • продовжувати надавати політичну підтримку Україні;

  • посилити та прискорити надання Україні комплексної, у тому числі оборонної, допомоги;

  • посилити санкційний тиск на Російську Федерацію.

Нагадаємо, що сьогодні також народні депутати проголосували за проект постанови про звернення ВРУ до низки міжнародних організацій щодо спроби визнання Росією так званих "ЛНР" і "ДНР".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme