Куди звертатися за допомогою українцям в Афганістані: У МЗС дали контакти

Українці, які наразі перебувають у Афганістані та потребують допомоги, можуть звернутися в українські диппредставництва в Таджикистані та Пакистані

Редактор стрічки новин
Куди звертатися за допомогою українцям в…
Фото: thenews21.com

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив посилити посольство України в Таджикистані у зв’язку з переходом влади в Афганістані до "Талібану". 

Про це міністр повідомив у Twitter, передає Depo.ua.

"В умовах поточної ситуації в Афганістані, доручив нашому посольству в Ісламабаді посилити колег в Душанбе. Тепер 2 українські дипмісії — в Таджикистані та Пакистані — моніторять ситуацію і готові допомагати громадянам", – зазначив міністр.

Нагадаємо, Україна евакуювала з Афганістану літак з 80 людьми. Йдеться про громадян п'яти країн. 

В аеропорту Кабула, який наразі контролюють військовослужбовці США, панує хаос. Тисячі афганців та іноземних громадян утворили тисняву, намагаючись втекти з країни після переходу влади до "Талібану". Люди буквально штурмують літаки, військовим доводиться відкривати попереджувальний вогонь. Також з'явилося відео, як люди випадають з літака, що вилетів з аеропорту Кабула. 

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну. 

Жителі столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

За даними телеканалу Al Arabiya, представники "Талібану" оголосили, що іноземні громадяни повинні виїхати з Кабула. Ті ж, хто вирішить залишитися в місті, зобов'язані будуть реєструватися у представників нових органів влади.

Управління Афганістаном було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради по національному примиренню Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

Читайте також: Що відбувається в зайнятому талібами Кабулі: Фоторепортаж

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme