Кулеба анонсував новий формат "Кримської платформи"

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба анонсував новий саміт "Кримської платформи" та розповів про зміну формату

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кулеба анонсував новий формат "Кримської…
Фото: Дмитро Кулеба / Facebook

За його словами, новий саміт "Кримської платформи" відбудеться у серпні 2022 року за участі парламентських делегацій різних країн.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на брифінг Кулеби.

"Крим теж був у нас сьогодні на порядку денному. Я поінформував (главу МЗС Німеччини Анналену Бербок, – ред.) про те, що в Україні в серпні пройде парламентський саміт Кримської платформи. Ми будемо чекати відповідну делегацію з Німеччини", – розповів він.

Зауважимо, раніше стало відомо, що Німеччина хоче взяти на себе лідерську роль в роботі "Кримської платформи" з деокупації півострова. Зокрема, країна планує очолити напрямок з політики невизнання.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Україна презентувала перші результати "Кримської платформи" у США. Тоді ж 2022 рік оголосили роком розвитку та інституціоналізації платформи.

Довідка: Установчий саміт "Кримської платформи" відбувся 23 серпня у Києві. Там були присутні представники 46 країн та міжнародних організацій

Офіційно визначеними темами для обговорення були консолідація міжнародної політики невизнання зміни правового статусу Криму, можливості для посилення санкцій проти країни-агресора, захист прав людини, гарантування безпеки в Азово-Чорноморському регіоні, забезпечення дотримання принципу свободи навігації, а також подолання негативних наслідків окупації для екології та економіки регіону. 

У підсумку учасники підписали спільну декларацію, в якій вони не визнають і продовжують засуджувати тимчасову окупацію та незаконну анексію Криму, що становить прямий виклик міжнародній безпеці з серйозними наслідками для міжнародно-правового порядку, що захищає територіальну цілісність, єдність та суверенітет всіх держав.

Читайте також: Істерика Кремля: В яку пастку Росія втрапила із "Кримською платформою"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme