Кулеба наголосив на готовності використати всі засоби у разі вторгнення Росії

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про використання всіх наявних засобів для захисту у разі повномасштабного вторгнення Росії на територію України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кулеба наголосив на готовності використа…
Фото: МЗС

За його словами, зараз всі зусилля скеровані на стримування Кремля від вторгнення та агресії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС.

Кулеба наголосив, що Мінські домовленості починаються з пункту про всеосяжне припинення вогню. Також він спростував фейки про підготовку України до наступу на Донбас.

"Водночас він запевнив: ні в кого не має виникати сумнівів, що у разі нового етапу повномасштабної агресії РФ проти нашої держави, Україна буде захищатися всіма наявними засобами", – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, дещо раніше Кулеба заявив, що нове ймовірне вторгнення в Україну буде коштувати Росії занадто дорого.

Нагадаємо, раніше дослідник Conflict Intelligence Team (CIT) Кирило Михайлов повідомив, що військ РФ біля кордонів України до січня може стати більше, ніж навесні. За його словами, на кордоні з Україною триває концентрація російських збройних сил, і вона вже співвідносна з тією, що була у квітні цього року. 

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що біля кордонів з Україною Росія вже сконцентрувала понад 92 тисячі військових. За його словами, Росія готується розпочати активні військові дії на території України до кінця січня – початку лютого 2022 року. Атака російських військових може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з наступними десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі та Маріуполі та меншим вторгненням через Білорусь. 

Речник Державного департаменту США Нед Прайс запевнив, що США готуються і до "непередбачених обставин" у зв'язку з накопиченням військ Росії біля кордонів України. За його словами, попри те що справжні наміри Росії наразі незрозумілі, США готові реагувати належним чином на подальші дії Росії.

Читайте також: Ціна агресії: Скільки заплатить Росія за путінські війська на кордоні України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme