У США запевнили, що готуються до "непередбачених обставин" через війська РФ біля України

Сполучені Штати Америки готуються що різних сценаріїв розвитку подій у контексті накопичення російських військ поблизу кордонів України

Редактор стрічки новин
У США запевнили, що готуються до "непере…
Фото: Twitter Неда Прайса

Речник Державного департаменту США Нед Прайс запевнив, що США готуються і до "непередбачених обставин" у зв'язку з накопиченням військ Росії біля кордонів України.

Про це він сказав у відповідь на запитання журналістів під час брифінгу, передає Depo.ua з посиланням на Liga.net.

За словами Прайса, попри те що справжні наміри Росії наразі незрозумілі, США готові реагувати належним чином на подальші дії Росії.

Він пояснив, що Вашингтон не може публічно розкрити інформацію настільки широко, як це робить на консультаціях з європейськими та українськими партнерами.

"Можу запевнити вас, що це не так, як ви це охарактеризували. Це ґрунтовні бесіди (з партнерами, – ред.). Ми направили високопосадовців для проведення докладних брифінгів для наших європейських союзників. Ми також надали детальну інформацію Україні. І ми продовжимо не лише ділитися інформацією, а й готуватися до низки непередбачених обставин. Можу запевнити вас, що ми цим і займаємось", – додав Прайс.

Журналіст попросив уточнити, чи включають ці "непередбачені обставини" у сценарій 2014 року – коли Росія окупувала Крим та вторглася на Донбас.

"Нерозумно вдаватися до подробиць. Але для нас розумно займатися широким спектром дій щодо планування на випадок непередбачених обставин", – відповів Прайс.

Нагадаємо, раніше дослідник Conflict Intelligence Team (CIT) Кирило Михайлов повідомив, що військ РФ біля кордонів України до січня може стати більше, ніж навесні. За його словами, на кордоні з Україною триває концентрація російських збройних сил, і вона вже співвідносна з тією, що була у квітні цього року. 

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що біля кордонів з Україною Росія вже сконцентрувала понад 92 тисячі військових. За його словами, Росія готується розпочати активні військові дії на території України до кінця січня – початку лютого 2022 року. Атака російських військових може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з наступними десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі та Маріуполі та меншим вторгненням через Білорусь. 

Також у НАТО попередили Росію щодо нарощування військ на кордонах з Україною. Північноатлантичний альянс закликав Росію припинити ескалацію поблизу кордонів та зменшити напругу.

Заступник генерального секретаря Північно-Атлантичного альянсу Мірча Джоане виловив стурбованість переміщенням російських військ поблизу кордонів України.  назвав переміщення російських військ біля кордонів України "вкрай незвичайними".

Читайте також: Ціна агресії: Скільки заплатить Росія за путінські війська на кордоні України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme