Кулеба назвав фактори, від яких залежить, чи піде Путін на вторгнення в Україну

Нова наступальна операція Росії проти України є однією з опцій на розгляді президента РФ Володимира Путіна
 

Редактор стрічки новин
Кулеба назвав фактори, від яких залежить…
Фото: МЗС

Росія може здійснити повномасштабне військове вторгнення в Україну, проте українська влада зараз посилено працює над тим, щоб цього не сталося.

Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу "Україна 24", передає Depo.ua.

Міністр зазначив, що Росія ще з 2014 року намагається послабити Україну, використовуючи для цього різні методи.

"Головна мета Росії – робити Україну максимально слабкою... Дестабілізуючи всередині, блокуючи співпрацю України з іншими державами в оборонній сфері. А Президент України ставить зовсім інше завдання – робити Україну максимально сильною", – сказав Кулеба.

Голова української дипломатії вважає, що президент РФ Володимир Путін справді розглядає можливість нової наступальної операції в Україні.

"Чи пустить у дію він цю опцію, залежить від двох факторів: від нашої сили та спокою українців, і від скоординованості та сили дії наших партнерів", – додав Кулеба.

Нагадаємо, раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що біля кордонів з Україною Росія вже сконцентрувала понад 92 тисячі військових. За його словами, Росія готується розпочати активні військові дії на території України до кінця січня – початку лютого 2022 року. Атака російських військових може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з наступними десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі та Маріуполі та меншим вторгненням через Білорусь. 

Також у НАТО попередили Росію щодо нарощування військ на кордонах з Україною. Північноатлантичний альянс закликав Росію припинити ескалацію поблизу кордонів та зменшити напругу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme