UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Кулеба назвав основні елементи стримування агресії РФ проти України

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевнив громадян, що нині позиції України на дипломатичному рівні найсильніші за останні вісім років

Журналіст відділу новин
Кулеба назвав основні елементи стримуван…
Фото: Скріншот

Крім того, Кулеба назвав три основні елементи стримування російської агресії проти України.

Про це він розповів в ефірі ТСН 12 лютого, передає Depo.ua.

Кулеба нагадав, що Київ на тлі ймовірного військового вторгнення РФ продовжує дипломатичну боротьбу.

"Ми знаємо декілька речей. Перше, що зараз позиція України є найсильнішою, починаючи від 2014 року. З економічної точки зору, з дипломатичної та з військової", – наголосив урядовець.

Друге, за його словами, це те, що завдяки ініціативі української влади "партнери в Європейському Союзі, США завершили формування санкційного пакету".

"І це будуть дуже болючі санкції для Російської Федерації. Повірте, вони завдадуть непоправної шкоди російській економіці. І це теж фактор стримування. І третій елемент – запевняю вас, що Україна готова до будь-якого сценарію розвитку подій. Це не перебільшення", – підсумував Кулеба.

Нагадаємо, раніше німецьке видання Spiegel повідомило, буцімто США попередили європейських союзників по НАТО про дату ймовірного початку вторгнення Росії в Україну. Це – 16 лютого.  

12 лютого ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Йдеться про дев'ять можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

Водночас головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та міністр оборони Олексій Резніков заявили, що ситуацію довкола України контролюють розвідка, армія та дипломати.

За їхніми словами, Україна в цілодобовому режимі координує свої дії з міжнародними партнерами. Крім того, на території нашої держави розгорнули Сили тероборони, які озброїли протитанковими та зенітно-ракетними комплексами. Отже, підрозділи ЗСУ готові дати відсіч ворогові.

Президент Володимир Зеленський також запевнив громадян, що Україна готова до можливого вторгнення Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme