Кулеба назвав постачання зброї Україні тонною аргументів проти агресії Росії

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав необхідність постачання озброєння до України тонною аргументів проти російської агресії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кулеба назвав постачання зброї Україні т…
Фото: МЗС України

За його словами, постачання озброєння до України західними партнерами значно посилюють позицію нашої країни.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на брифінг Кулеби.

"Десятки тон оборонної зброї, обладнання та боєприпасів, які сьогодні прибувають до України – це тонни аргументів, які посилюють переговорну позицію України. Як не парадоксально, вся ця зброя потрібна для того, щоб її не довелося застосовувати", – наголосив він.

Зауважимо, напередодні стало відомо, що влада Польщі ухвалила рішення про передачу Україні оборонного озброєння. Йдеться про десятки тисяч набоїв.

Нагадаємо, раніше Міноборони України повідомило, що отримало від польського Міноборони пропозицію безоплатної військово-технічної допомоги.

Також вже багато країн світу активно озброюють Україну. Так, минулими тижнями Україна отримала близько сотні тонн летальної зброї, в тому числі боєприпасів.

Зокрема, від США було доставлено протитанкові ракетні комплекси Javelin. Велика Британія надала Україні легкі протитанкові оборонні системи озброєнь. Естонія, Латвія та Литва також забезпечать Україну зброєю (Естонія відправить Javelin, а Литва та Латвія – Stinger). Про готовність надати Україні зброю повідомили й Нідерланди. Водночас Міністерство оборони Чехії зазначило, що планує надати Україні артилерійські снаряди. 

Читайте також: "Стінгери", "Джавеліни", вогнемети і гранатомети: Яку зброю вже дають Україні західні партнери

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme