Польща обіцяє Україні безоплатну військову допомогу

Влада Польщі запропонувала Україні безоплатну військово-технічну підтримку на тлі російської агресії

Журналіст стрічки новин
Польща обіцяє Україні безоплатну військо…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Вже цього тижня очікуються переговори міністрів оборони України та Польщі з приводу цього.

Про це пише Depo.ua із посиланням на газету Rzeczpospolitej.

"Українське оборонне відомство інформувало Rzeczpospolitej, що Київ... отримав від польського Міноборони пропозицію безоплатної військово-технічної допомоги", – йдеться у публікації.

Крім того, в інтерв'ю польській газеті глава Міноборони України Олексій Рєзніков заявив, що Варшава надає Києву сильну політичну підтримку. Але військової допомоги досі не було.

"На сьогодні ми не отримали нічого. У нас довга історія польської гуманітарної допомоги, але якщо говорити про військову підтримку, то таких постачань поки що не було", – повідомив Резніков.

На його думку, це пов'язано з тим, що він поки не знайомий із польським міністром національної оборони Маріушем Блащаком. За останні місяці вони навіть жодного разу не розмовляли телефоном.

Нагадаємо, що багато країн світу активно озброюють Україну. Так, минулими тижнями Україна отримала близько 90 тонн летальної зброї, в тому числі боєприпасів для захисників України на лінії фронту. Також від США було доставлено протитанкові ракетні комплекси Javelin.

Британія надала Україні легкі протитанкові оборонні системи озброєнь. Естонія, Латвія та Литва також забезпечать Україну зброєю (Естонія відправить Javelin, а Литва та Латвія – Stinger). Про готовність надати Україні зброю повідомили й Нідерланди. Водночас Міністерство оборони Чехії зазначило, що планує надати Україні артилерійські снаряди. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme