Кулеба обговорив з Боррелем ситуацію на українських кордонах

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову головним дипломатом ЄС Жозепом Боррелем
 

Журналіст відділу новин
Кулеба обговорив з Боррелем ситуацію на…
Фото: МЗС

Очільник МЗС України розповів Боррелю про ситуацію з безпекою на Донбасі, в Криму і вздовж українських кордонів.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу МЗС України.

Зазначається, що розмова відбулася напередодні саміту глав МЗС країн Євросоюзу.

"Міністр відзначив деструктивний підхід Російської Федерації до переговорів у "нормандському форматі" і закликав Євросоюз вжити політичних та інших заходів для стримування Росії від подальших агресивних дій", – йдеться в повідомленні.

У свою чергу Боррель запевнив, що ЄС підтримує суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах.

Раніше повідомлялося, що Кулеба візьме участь у саміті міністрів ЄС, який пройде завтра, 15 листопада. На полях саміту у нього заплановані й інші зустрічі, в тому числі главами МЗС Німеччини та Франції.

Нагадаємо, 31 жовтня американське видання Politico оприлюднило супутникові фотографії, які підтверджують те, що Росія знову зосереджує війська та військову техніку на кордоні з Україною. У Міноборони підтвердили скупчення 90 тисяч російських військових на кордоні. При цьому в Кремлі назвали "фейком" інформацію про пересування військ на кордоні з Україною.

Водночас, за інформацією української розвідки, нині ситуація на Донбасі під контролем. Хоча загострення потрібно чекати вже цієї зими.

12 листопада міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Росія "шукає можливості просунутися далі" на територію України. 

13 листопада заступник голови Офісу президента Роман Машовець поінформував, що Збройні сили Росії постійно утримують потужне наступальне угруповання поблизу кордонів України.

Читайте також: Двадцять нових військових частин: Навіщо Росія брязкає зброєю на кордоні з ЄС

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme