Кулеба пояснив, чи можуть вплинути події в Афганістані на візит Зеленського у США

Події в Афганістані наразі не мають негативного впливу на підготовку до візиту Зеленського у США

Редактор стрічки новин
Кулеба пояснив, чи можуть вплинути події…
Фото: МЗС

Україна не отримувала сигналів щодо можливого негативного впливу нинішніх подій в Афганістані на підготовку та перебіг візиту президента Володимира Зеленського до Вашингтона.

Про це  сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу, передає Depo.ua.

"Те, що відбувається в Афганістані зараз, може вплинути на все. Але станом на зараз у нас немає жодних індикаторів про те, що ці події якимось чином негативно впливають на підготовку та здійснення візиту президента України до Сполучених Штатів", – сказав глава МЗС.

Він додав, що Україна готова допомогти США щодо Афганістану, якщо така допомога буде потрібна.

"Ми розуміємо, в якій халепі опинилися США. Вашингтону зараз дуже непросто. Ми готові допомагати пантерам, чим можемо. Але станом на зараз ніяких негативних сигналів немає. Все іде за планом. 30  серпня глава держави розпочне візит на запрошення президента США Джо Байдена", – сказав очільник української дипломатії.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що зустріч президентів України та США Володимира Зеленського та Джо Байдена відбудеться на день пізніше, ніж планувалося раніше – не 30, а 31 серпня. 

Також нагадаємо, що рейтинг схвалення президента Джо Байдена впав на 7 процентних пунктів і досяг найнижчого рівня за цей рік (46%) після повалення в Афганістані підтримуваного США уряду та переходу влади у країні до представників радикального руху "Талібан". 

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну. 

Жителі столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

Управління Афганістаном було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради по національному примиренню Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

Читайте також: І нас кинуть як Афганістан: Чому українці знову повторюють дурниці за російською пропагандою

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme