Кулеба вважає помилкою відмову України від ядерної зброї

Деякі країни мають відчувати відповідальність за те, що в обмін на ядерний потенціал дані Україні гарантії безпеки провалилися
 

Журналіст відділу новин
Кулеба вважає помилкою відмову України в…
Фото: МЗС України

Потрібно сумлінно працювати над пошуком правильних і ефективних гарантій безпеки Україні.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів в інтерв'ю CBS News, інформує Depo.ua.

"Враховуючи те, що ми віддали наш ядерний потенціал, що дані нам гарантії безпеки провалилися, я гадаю, деякі країни мають відчувати відповідальність за це і сумлінно працювати над пошуком правильних і ефективних безпекових гарантій для України", – заявив Кулеба.

Зокрема, Кулеба визнав, що Україна не мала віддавати нашу ядерну зброю, і що це була помилка.

Міністр також частково погодився, відповідаючи на питання, чи відчуває Україна, що США заборгували їй. Водночас він зазначив, що сьогоднішнє життя дає чудову нагоду виправити помилки, скоєні в історії.

Нагадаємо, 19 лютого на Мюнхенській безпековій конференції президент України Володимир Зеленський заявив про ініціювання проведення консультацій у рамках Будапештського меморандуму.

Довідка: Будапештський меморандум про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї – це міжнародна угода, укладена 5 грудня 1994 року між Україною, Росією, Великою Британією та США про гарантії Україні у зв'язку з набуттям нею неядерного статусу. Того ж дня Україна приєдналась до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme