Кулеба заявив, що Лавров уникає зустрічі в "нормандському форматі"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що його російський колега Сергій Лавров продовжує уникати зустрічі в "нормандському форматі"

Журналіст стрічки новин
Кулеба заявив, що Лавров уникає зустрічі…
Фото: Сайт Міністерства зовнішніх справ

Також Кулеба наголосив, що нині спостерігається нагнітання російської пропаганди в Україні.

"З останнього, що відбулося на дипломатичному треку, Міністерство закордонних справ Російської Федерації надіслало свої пропозиції до Німеччини, Франції та України, їхнє бачення того, яким має бути прикінцевий документ потенційної зустрічі міністрів закордонних справ", – зазначив він в ефірі програми "Право на владу", пише Depo.ua.

Кулеба також наголосив, що і в Парижі, і в Берліні розуміють, що відповідальність за відсутність зустрічі глав МЗС несе Росія.

"Але цей документ написаний таким чином, що він не залишає жодного сумніву, окрім як підтвердження того, що міністр Лавров продовжує уникати цієї зустрічі, у той час, як ми бачимо нагнітання російської пропаганди та розкручення цього маховика гібридної війни", – зауважив міністр.

Як відомо, попередній саміт лідерів країн "Нормандської четвірки" відбувся ще у грудні 2019 року, в Парижі. Нову зустріч канцлерка Німеччини Ангела Меркель хотіла встигнути провести до завершення своєї каденції.

Нагадаємо, 14 жовтня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров своєю чергою заявив, що його країна не братиме участь у зустрічі в "нормандському" форматі, бо Україна досі нібито не виконала домовленості попереднього саміту.

Своєю чергою Дмитро Кулеба назвав відмову РФ від "нормандської зустрічі" плювком в обличчя Німеччини та Франції. Також він вважає, що його російський колега Сергій Лавров не налаштований на конструктивну розмову.

Читайте також: Віртуальна, уявна, чи капітулянтська: Яку зустріч із Путіним готує Зеленський

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme